Уважаеми чирпанлии,
през последната седмица в медиите се заговори за стартиране на кампания от Община Чирпан за набиране на средства, за да се откупи родната къща на художника-революционер Георги Данчов –Зографина. Идея, която бе лансирана преди няколко години, но поради една или друга причина не тръгна до момента.
🛡👍Групата от Движение за промяна в Общински съвет Чирпан подкрепяме каузата и се обръщаме към всички общински съветници да дарят месечното си възнаграждение, което получават от Община Чирпан. Сигурни сме, че тези 8000 лв., са не само добър старт на инициативата, но ще дадат и по-голяма увереност сред чирпанлии, че работим за общото благо, а не за лични интереси. 🛡👍
📎Наред с всичко това не можем да не споменем и за друга инициатива, която повече от десет години се опитва да възроди свято място в нашия край и да построи малък православен параклис в местността Голямата черква, на 1.5 км от село Стоян Заимово, на място, на което е имало седем черковища и манастири. „Голямата черква“ е свята кауза, която обедини родолюбиви сънародници от страната и чужбина с една цел – да върнат Божията благодат над земите на Тракия. Построяването на дом Господен е дело мъчно във времена на безпросветност и духовен упадък, но това още повече ни задължава да бъдем съзидателни, да бъдем отговорни.
В тази инициатива ние се включихме преди 3 години и доколкото сме запознати има събрани около 15 000 лв. от нуждните 30 000 лв. за построяване на храма. Надяваме се вече да са изчистени и административните проблеми, които през последните 4 години неумоверно съпътстваха процеса. Ще продължим да помагаме за да довършим докрай и тази кауза.
Движение за промяна в подкрепа на инициативи