📎Добра новина за чирпанлии 📎
💡Министерство на регионалното развитие публикува Проект на програма за ремонти на републиканските пътища за 2022 година
⚒🏗 Видно от нея за основен ремонт е предвидено мостовото съоръжение над р.Марица, известно сред повечето като „Скобеловски мост“. За текущи ремонтни през 2022 г. са посочени път II-66 в частта от АМ „Тракия“ отбивката край с.Свобода, през окоовръстен път на Чирпан, през Плодовитово до с.Мирово и път III-664 (от км.0+000 до км.7+120) и път III-565 (от км.39+550 до км.43+100).
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите. Министър Караджов си поставя амбициозната задача за 4 години да бъдат ремонтирани около 60% от републиканската пътна мрежа, която покрива 80% от целия трафик в страната.
💡 Разбира се това е само проект на програма за ремонт за 2022 г.
В следващите две седмици гражданите ще могат да дадат свои предложения за включване на други пътища в списъка, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние.
💡 Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, на имейл адрес: signali@api.bg. Предложенията ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.
📅 Тук е момента всички ние да се мобилизираме и да изпратим на посечената електронна поща желание предвидените по проект за ремонт пътища да бъдат заложени през 2022 г. в бюджета на Агенция пътна инфраструктура.
📎Ние, като общински съветници от група „Движение заедно за промяна“ сме подготвили писмо до министър Караджов, което ще внесем през следващата седмица.📎
Ремонт на важни пътни артерии за чирпанлии?!