Уважаеми съграждани,
преди месец се разрази бурно недоволство във връзка с внесеното предложение от група общински съветници за вдигане на заплатите на общинските съветници. Тогава аз дадох гласност, че средствата, които получавам ще бъдат насочени към културни и спортни мероприятия.

През последните две години откакто ме избрахте за общински съветник аз неколкократно съм подпомагал различни каузи и дейности. И ще продължа да го правя и занапред.

Много приятели разбраха идеята и обосновката защо заставам зад предложението за промяна на възнагражденията на общинските съветници. Други явно не искаха или не бяха толкова запознати с предисторията на това мое решение. Тази година по мое предложение в културния календар на община Чирпан бяха включени събития свързани с исторически личности от Чирпанско. Състоянието на спортните бази (стадион) в града ни е ужасно. На него обаче спортуват не само децата, а и много от съгражданите ни. По време на заседанията на постоянните комисии в общински съвет неколкократно ми бе заявявано от ръководството, че средства а и възможност за организация няма.

На 21 май 2017 г. се навършиха 140 години от рождението на Костадин Нунков. Чирпанлия, отдал живота си в борбите за освобождение на българите от Македония и Одринска Тракия. Събитието бе включено в културния календар на Община Чирпан по мое предложение. Въпреки това, от ръководството на общината никой не уважи честването. Благодарности към малцината жители на Чирпан и групата от село Спасово, които намериха време и желание и отдадоха почит към делото на войводата Нунков. Със средства от възнаграждението ми като общински съветник в кратка брошура бе отпечатано житието на Костадин Нунков. В тираж от 200 бройки те бяха разпространени сред населението на община Чирпан. Това е част от инициативите, които аз като общински съветник съм поел.

Идеята за организирането на Детско футболно шоу не е от днес. Тя се зароди още в края на миналата година, когато приятели споделиха идеите си пред мен. Едва ли има човек, който да откаже едно такова мероприятие свързано с децата. Децата на Чирпан заслужават много казвал съм го не веднъж.

Гражданска инициатива „Футболни усмивки за децата“ стартира дейността си с провеждането на Детско футболно шоу „Аз обичам футбола“. На 27 май 2017 г. (събота) от 10:30 ч. на изкуственото игрище в двора на бившето ПУ „Стоян Заимов“ в град Чирпан официално ще бъде даден старт на събитието. Надяваме се това шоу да стане традиция и да се провежда всяка година.

С поредица от игри ще бъдат определени най-добрите сред децата разпределени в няколко групи. Участниците могат да са ученици от I до XII клас, като записването става на chirpan@abv.bg или на място преди официалния старт. За всички участници са осигурени награди изцяло финансирани от възнаграждението ми като общински съветник.

Очакваме Ви.

Гражданска инициатива „Футболни усмивки за децата“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.