Уважаеми съграждани,

стартираме инициативата „Да възстановим градските чешмички“. За тази цел се обърнахме към Община Чирпан да бъде проучена възможността за възстановяване на старите обществени чешми в град Чирпан.

Повечето чирпанлии помнят за чешмичките в градските паркове, където всеки един можеше да отпие глътка вода в тежките летни месеци. За съжаление това остана далеч в миналото.

Разбира се сме наясно с невъзможността общината да следи за безразборното изтичане на хиляди литри вода от тези чешми, затова молим да се проучи и възможността за поставяне на чешми с бутон, който само при натискане да пуска вода. Така няма да има нито капка напразно изтекла живителна в жегите течност, не набъбва и сметката за вода.

По-възрастните наши съграждани си спомнят за чешмичките в парк д-р Теньо Стоилов, в градския парк, до фитнес площадката в близост до жп прелеза, до сградата на общината (в близост до фонтана) и на градския стадион.

Ние от групата общински съветници от „Движение за промяна” в Общински съвет Чирпан заявяваме своята подкрепа в инициативата и сме готови да се включим във възстановяването на тези чешми като закупим необходимите водомери и кранове за тяхното функциониране.

Разбира се, такива чешми биха могли да бъдат възстановени и по парковете в селата, където има възможност. Оставаме отворени към всяко едно предложение направени от Вас скъпи жители на общината, защото само обединени заедно можем да направим община Чирпан по-добро място за живеене.

Може да следите подробности на нашата фейсбук страница – https://www.facebook.com/NezavisimChirpan/

За възстановяване на градските чешмички