Паметник на сподвижника на Васил Левски и председател на местния революционен комитет поп Манол Коларов (1843-1918) бе открит днес в родното му чирпанско село Спасово.
Читалище „Пробуждане 1870“ с.Спасово чества 150 години от създаване си.

Искрени благодарности към кмета на селото г-н Димо Нецов за неговата всеотдайност и дух, без които това събитие нямаше да бъде реалност. Приветствие и към всички будни българи приели идеята за откриване на мемориален компекс, който освен новооткрития паметник ще включва паметници на другия местен революционер Иван Андонов (1854-1937), на Георгиевски кръст в памет на загиналите 81 души от Спасово в двете Балкански и Първата световна войни.
Поздравления за всички читалищни дейци участвали в дейността на читалището през годините от неговото създаване. Вашата упорита работа „на ползу роду болгарскому“ е еталон за родолюбие, вашата всеотдайност- пример за подражание за идните поколения!

От името на групата общински съветници „Движение за промяна“ подарихме на читалището комплект нови книги. Повече снимки от събитието може да намерите на нашата фейсбук страница – Независим Чирпан

Двоен празник в село Спасово